• slideIntro1
  • slideIntro2
  • slideIntro3
  • slideIntro4
  • Camere de supraveghere
  • de interior si exterior

RS-232 si RS-485

on . Posted in Articole

Standardele de comunicatii RS-232 si RS-485

In sistemele TVCI, Control Acces si Efractie sunt folosite frecvent doua standarde de comunicatie seriala, RS-232 si RS-485.

RS-232

Standardul RS-232 este o metoda de comunicatie punct la punct utilizata pe distante mici, de ordinul zecilor de metri. Protocolul a fost proiectat pentru viteze mai mici de 20Kbps, in unele aplicatii speciale atingandu-se viteze de pana la 38Kbps.
Comunicatia in acest standard se realizeaza pe 3 fire atunci cand se doreste doar transmiterea de date si pe 5 fire cand transferul este bidirectional. rs232

Conectarea terminalelor in cazul comunicatiei unidirectionale


Aceasta metoda de comunicatie este utilizata adesea la conectarea PC-urilor cu centralele de efractie, incendiu sau control acces.


RS-485

Spre deosebire de RS-232, standardul RS-485 este un standard de comunicatie de tip magistrala la care distanta maxima dintre echipamente poate ajunge la 1000m. Acest protocol functioneaza pe viteze mult mai mari ajungand chiar la 10Mbps.
Comunicatia in acest standard se realizeaza pe 2 fire atunci cand se doreste doar transmiterea de date si pe 4 fire cand transferul este bidirectional.
Pentru cablare se recomanda folosirea de cablu torsadat ecranat si legarea ecranajului la masa pentru a nu aparea interferente si pentru a evita defectarea echipamentelor ca urmare a diferentelor de potential.
Unele echipamente au incorporat in modem o rezistenta de 120 ohmi care poate fi activata prin actionarea unui jumper, altele insa nu o includ si atunci este recomandata utilizarea unei rezistente de 120 ohmi separat. Nefolosirea acestor rezistente la capetele buclei poate duce la nefunctionarea comunicatiei pe magistrala respectiva sau la receptionarea de date eronate, asa cum se poate observa in exemplul de mai jos.rs485In partea din stanga este afisat ce se obtine cand nu este folosita terminatia de 120

ohmi,iar in partea din dreapta este afisat ceea ce ar trebui sa fie receptionat.


Particularitati ale RS-485 in CCTV
Pentru setarea echipamnetelor in CCTV trebuie sa se tina cont de:
1. Baud rate
2. Protocol
3. Adresa
Baud rate-ul poate varia de la 2400bps → 9600bps si trebuie setat identic atat in transmitator cat si in fiecare receptor.
Protocolul trebuie de asemenea sa fie setat identic in toate echipamentele de pe magistrala. Cele mai folosite protocoale sunt: SAMSUNG-T, SAMSUNG-E, Pelco-D, Pelco-P, Panasonic, Honeywell, AD, Vicon, BOSCH, GE.
Adresa trebuie setata diferit pentru fiecare dispozitiv de pe magistrala respectiva si poate lua valori de la 1 → 255.
Daca se utilizeaza protocolul Pelco-P la unele echipamente poate aparea un delay astfel: (ex: Daca setam in DVR adresa “1” atunci trebuie setata din DIP switch-urile Camerei adresa “0”).

Datorita distantelor de comunicatie foarte mari, acest standard este folosit cu precadere in sistemele CCTV intre DVR-uri, tastaturi si speed-dome-uri. De asemenea se foloseste la sistemele de efractie pentru conectarea tastaturilor sau extensiilor la distante mari.

Via BNT

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează