• slideIntro1
  • slideIntro2
  • slideIntro3
  • slideIntro4
  • Camere de supraveghere
  • de interior si exterior

Sisteme LPR GeoVision

on . Posted in Articole

Generalitati

Sistemele LPR (License Plate Recognition) simplifica procesul de identificare a vehiculelor printr-o recunoastere automata a numerelor de inmatriculare si ajuta la restrictionarea anumitor vehicule in diverse aplicatii.

Tehnologia LPR are la baza convertirea capturilor din poze in text si compararea cu o baza de date.
Identificarea numerelor de inmatriculare ale masinilor poate fi realizata cu orice camera, dar se recomanda folosirea echipamentelor specializate pentru o rata de recunoastere ridicata. Alti factori importanti care au legatura cu rata de recunoastere sunt viteza de deplasare si unghiul la care se afla masina fata de planul de vizualizare. In ceea ce priveste viteza, camerele de identificare dispun de un Shutter Electronic foarte rapid care faciliteaza captarea unei imagini mai clare.

 

Aplicatii

Sistemele LPR sunt folosite la identificarea masinilor suspecte la granite, control acces si management al parcarilor, identificarea masinilor in carosabil, verificari de vigneta, furt de masini sau expirare numere de inmatriculare.

Configurarea unui sistem LRP GeoVision

Un sistem LPR Geovision este alcatuit din: Camera LPR Analogica, Hibrid, sau IP, care preia informatia sub forma de imagine, sistemul de recunoastere si actionare si softul de management si baza de date.

Noile camere GV-Hybrid LPR sunt special concepute pentru detectia numerelor de masina. Acestea redau imaginea alb-negru pentru realizarea unui contrast mai puternic si dispun de un shutter automat cuprins intre 1/500s si 1/8000s, captarea imaginilor fiind posibila la o viteza de pana la 120km/h. In plus fata de modelele anterioare, acesta dispune de un senzor 1/3" CMOS capabil sa furnizele imagini la o rezolutie de 1.3MP (video demonstrativ).
Sistemul de recunoastere si actionare este reprezentat de serverul video GV-DSP LPR sau de catre sistemele GV-DVR LPR (Placa de captura GeoVision / NVR GeoVision + licenta LPR). La sistemele GV-DVR LPR comanda este data prin intermediul dispozitivului GV-I/O BOX, modul de intrari/iesiri alarma. GV-DSP LPR dispune de intrari/iesiri alarma integrate (video demonstrativ).
In ambele cazuri, softul de management si baza de date este GV-ASManager. Acesta preia informatia de la sistemele GV-DSP sau GV-DVR si le compara cu baza de date pentru confirmarea comenzii de actionare bariera, alarma, sau alte comenzi etc..

Instalarea camerelor LPRGeoVision

Daca instalarea camerelor se face frontal cu planul de detectie (mod recomandat), trebuie indeplinite anumite conditii: distanta dintre vehicul si camera LPR trebuie sa fie intre 5 si 50m, inaltimea camerei sa fie intre 3 si 9m si un unghi de 30 grade cu planul carosabilului.

lprGeo3

 

In cazul in care camera LPR se instaleaza lateral, pentru a evita capturarea continutului nedorit, camera trebuie instalata intr-o pozitie potrivita pentru a capta partea frontala a vehiculului si sa formeze un unghi de cel mult 15 grade cu directia acestuia.lprGeo4

 

 

Via BENTEL.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează